Vasile Cepoi, numit preşedinte al Autorităţii Naţionale de Management al Calităţii în Sănătate

Autor: Departamentul Social Postat la 12 septembrie 2015 0 afişări

Decizia premierului Victor Ponta de numire a lui Vasile Cepoi în funcţia de preşedinte al Autorităţii Naţionale de Management al Calităţii în Sănătate, înfiinţată prin reorganizarea Comisiei Naţionale de Acreditare a Spitalelor, a fost publicată vineri în Monitorul Oficial.

Vasile Cepoi a fost numit în noua funcţie pentru un mandat de cinci ani şi va avea rang de secretar de stat.

Vasile Cepoi a demisionat din postul de ministru al Sănătăţii la începutul lunii octombrie 2012, după ce a fost acuzat de Agenţia Naţională de Integritate de conflict de interese, infracţiuni împotriva intereselor financiare ale Comunităţii Europene, precum şi infracţiuni asimilate celor de corupţie, în calitate de fost director al Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi.

Imediat după demisie, Cepoi a fost numit consilier al premierului Victor Ponta, fiind împuternicit să coordoneze activitatea Comisiei Naţionale de Acreditare a Spitalelor.

În iulie 2014, premierul Victor Ponta l-a numit pe Vasile Cepoi în funcţia de preşedinte al Comisiei Naţionale de Acreditare a Spitalelor, cu rang de secretar de stat. Ca urmare a noii funcţii, Cepoi a fost eliberat din postul de consilier de stat în Cancelaria premierului.

Vasile Cepoi spunea, în august 2014, că Direcţia Naţională Anticorupţie a decis neînceperea urmăririi penale în cazul său şi procurorii Parchetului Curţii de Apel Iaşi i-au clasat dosarul.

Autoritatea Naţională de Management al Calităţii în Sănătate (ANMCS), înfiinţată recent, prin reorganizarea Comisiei Naţionale de Acreditare a Spitalelor, va evalua, în vederea acreditării, toate unităţile sanitare care sunt definite ca fiind entităţi, cu sau fără personalitate juridică, al căror obiect de activitate îl constituie acordarea asistenţei medicale, la orice nivel al acesteia.

În vederea desfăşurării în bune condiţii a procesului de acreditare a unităţilor sanitare, ANMCS foloseşte evaluatori de serviciu de sănătate recunoscuţi, din rândul personalului specializat în domeniul managementului calităţii serviciilor de sănătate. Totodată, ANMCS elaborează procedurile, standardele şi metodologia de acreditare a unităţilor sanitare, cu consultarea, în acest sens, a Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, a Colegiului Medicilor din România şi a altor asociaţii profesionale, ştiinţifice, civice şi patronale ce activează în domeniul medical.

ANMCS este condusă de un preşedinte, cu rang de secretar de stat, numit pentru un mandat de cinci ani şi eliberat din funcţie prin decizie a prim-ministrului. Preşedintele ANMCS este şi preşedintele Colegiului director al autorităţii.

ANMCS are în componenţă următoarele structuri de specialitate, organizate la nivel de direcţie: Unitatea de Standarde pentru Serviciile de Sănătate - structură cu atribuţii şi responsabilităţi în domeniul cercetării, elaborării şi actualizării standardelor pentru managementul calităţii serviciilor de sănătate; Unitatea de Evaluare şi Acreditare a Spitalelor - având ca atribuţii evaluarea serviciilor medicale spitaliceşti şi elaborarea raportului de acreditare; Unitatea de Evaluare şi Acreditare a Unităţilor Sanitare din Ambulatoriu - având ca atribuţii coordonarea evaluării conformităţii cu standardele de acreditare şi elaborarea raportului de acreditare.

Autoritatea este finanţată din venituri proprii şi subvenţii acordate de la bugetul de stat, prin bugetul Secretariatului General al Guvernului. Veniturile proprii sunt constituite din: taxa de acreditare/ reacreditare plătită de unităţile sanitare; taxa de reevaluare a unei unităţi sanitare plătită de solicitantul reevaluării; fonduri externe nerambursabile şi fonduri acordate de către instituţiile financiare internaţionale; editarea şi vânzarea de cărţi, broşuri, publicaţii, lucrări, studii şi alte materiale de specialitate; donaţii, sponsorizări şi alte venituri încasate.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
CEPOI,
NUMIRE,

Citeşte pe comedymall.ro

/actualitate/vasile-cepoi-numit-presedinte-al-autoritatii-nationale-de-management-al-calitatii-in-sanatate-14710067
comments powered by Disqus
Cum îşi reinventează afacerile micii antreprenori români? Cum îşi reinventează afacerile micii antreprenori români?

Reinventaţi de pandemie Ţi-ai pus toate economiile la bătaie. Ţi-ai vândut, poate, apartamentul sau motocicleta şi ai investit banii într-o afacere. Nu acum, ci în urmă cu câţiva ani. Totul a mers bine. Ai crescut, uşor-uşor, cu paşi mici, dar ai ajuns la profit, iar acum businessul îţi e suficient să trăieşti fără a avea nevoie şi de un job. Ţi-ai îndeplinit visul. Până când, într-o zi pe care nici tu, nici altcineva nu putea s-o prevadă, totul se prăbuşeşte. Totul se închide. Marfa ta, serviciile tale nu-şi mai găsesc acum clienţii. Totul e captiv în izolare, publicul tău ţintă nu mai există, iar dacă există, îşi drămuieşte cu grijă banii pentru o potenţială criză care se prevesteşte.

vezi continuarea
ZF.ro
Măsuri drastice în piaţa muncii. Cum se schimbă contractele de muncă din cauza crizei Măsuri drastice în piaţa muncii. Cum se schimbă contractele de muncă din cauza crizei
Vom ajunge să dăm şi noi ture prin cimitir. Cimitirul economic va fi plin de morţi care nu vor supravieţui crizei
Mediafax
VIDEO Imagini apocaliptice în ZONA ZERO a pandemiei de coronavirus. Scene violente între autorităţi şi chinezi VIDEO Imagini apocaliptice în ZONA ZERO a pandemiei de coronavirus. Scene violente între autorităţi şi chinezi
Ce se va întâmpla cu preţurile produselor din magazinele Mega Image? Compania anunţă „măsuri de urgenţă”
MonitorulApararii
Fostul premier social-democrat Zoran Milanović revine la conducerea Croaţiei. Ca preşedinte Fostul premier social-democrat Zoran Milanović revine la conducerea Croaţiei. Ca preşedinte
Ce se întâmplă la Moscova este de bine deopotrivă pentru Rusia şi Putin(?)
MonitorulPartidelor
Apartamentul lui Ungureanu, oferit drept REFUGIU al medicilor în calea COVID-19. „Toţi să facă la fel” Apartamentul lui Ungureanu, oferit drept REFUGIU al medicilor în calea COVID-19. „Toţi să facă la fel”
Demisie „fulger”. Un medic chirurg va conduce Ministerul Sănătăţii. Cine este Nelu Tătaru, propus să preia funcţia după plecarea lui Costache
MonitorulSiguranteiCetateanului
O zi din viata militarilor SMURD, eroi in plina epidemie:  "Tati, ai grija de tine, sa nu vii bolnav acasa!" O zi din viata militarilor SMURD, eroi in plina epidemie: "Tati, ai grija de tine, sa nu vii bolnav acasa!"
Jurnal de pandemie. Prof. Dr. Olga Simionescu: As pune corturi mari la granita si as tine acolo lumea in carantina

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.