Vârsta, printre criteriile de departajare a candidaţilor la funcţia de judecător CEDO

Postat la 24 mai 2013 29 afişări

Vârsta este unul dintre criteriile de departajare a candidaţilor din rândul cărora vor fi făcute propunerile României pentru funcţia de judecător CEDO, interviurile acestora, pentru selecţie, urmând să aibă loc în perioada 12-14 iunie, la Ministerul Justiţiei (MJ).

Vârsta, printre criteriile de departajare a candidaţilor la funcţia de judecător CEDO

 Comisia de selecţie a candidaţilor României pentru ocuparea funcţiei de judecător al Curţii Europene a Drepturilor Omului (CEDO), întrunită miercuri la sediul Ministerului Justiţiei (MJ), a avut pe ordinea de zi textul anunţului privitor la selecţia candidaţilor, care poate fi accesat pe pagina web a MJ şi va fi publicat în Monitorul Oficial, precum şi pe site-urile Ministerului Afacerilor Externe, al Consiliului Superior al Magistraturii şi al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

În anunţul al cărui conţinut a fost definitivat de comisie se precizează că la 16 decembrie va înceta mandatul prof. univ. dr. Corneliu Bîrsan, judecătorul ales în numele României, şi că noul reprezentant va fi ales de Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei (APCE), de pe o listă de trei candidaţi, pentru un mandat unic de nouă ani.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/varsta-printre-criteriile-de-departajare-a-candidatilor-la-functia-de-judecator-cedo-10898556
10898556
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.