Vânzările de tablete vor depăşi pentru prima dată livrările de PC-uri în trimestrul al patrulea

Postat la 12 septembrie 2013 53 afişări

Vânzările de tablete, precum iPad şi Kindle Fire, le vor depăşi pentru prima dată pe cele de PC-uri în trimestrul al patrulea, susţinute de comenzile din perioada sărbătorilor de iarnă, potrivit analiştilor firmei de cercetare IDC, citaţi de Financial Times.

Vânzările de tablete vor depăşi pentru prima dată livrările de PC-uri în trimestrul al patrulea

 Schimbarea evidenţiază noua "eră post-PC" preconizată de cofondatorul Apple Steve Jobs şi vine la numai trei ani după ce compania americană a lansat tableta iPad.

În pofida evoluţiei din trimestrul al patrulea, livrările totale anuale de PC-uri, incluzând desktopuri şi laptopuri, le vor depăşi în continuare pe cele de tablete până în 2015, potrivit IDC.

Astfel, pe o piaţă care include şi smartphone-urile, livrările de PC-uri vor înregistra o cotă de 20,2% în acest an, cele de tablete se vor situa la 14,6%, în timp ce smartphone-urile vor reprezenta 65% din vânzări.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/vanzarile-de-tablete-vor-depasi-pentru-prima-data-livrarile-de-pc-uri-in-trimestrul-al-patrulea-11321368
11321368
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.