Vânzările de computere personale la nivel mondial au scăzut cu 8,6%

Postat la 10 octombrie 2013 34 afişări

Vânzările de computere personale au scăzut cu 8,6% în trimestrul al treilea la nivel mondial, la 80,3 milioane de unităţi, cel mai redus nivel din 2008, din cauza cererii slabe în perioada premergătoare începutului de an şcolar.

Vânzările de computere personale la nivel mondial au scăzut cu 8,6%

 Piaţa PC-urilor s-a contractat pentru cel de-al şaselea trimestru consecutiv. Grupul chinez Lenovo s-a menţinut lider mondial după vânzările de computere, urmat de Hewlett-Packard, care a revendicat prima poziţie pe piaţa americană, potrivit datelor Gartner, citate de Bloomberg.

Producătorii de PC-uri nu au reuşit să propună noutăţi atractive pentru clienţi, aceştia preferând să acceseze internetul utilizând tablete, care au avantajul unui preţ mai mic, potrivit Gartner. "Oferta largă de tablete Android cu preţuri mici a atras consumatorii de pe pieţele emergente", comentează analiştii Gartner într-un comunicat.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/vanzarile-de-computere-personale-la-nivel-mondial-au-scazut-cu-8-6-11489994
11489994
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.