Vânzările de alimente, băuturi, tutun şi carburanţi au scăzut în primele 11 luni din 2013

Postat la 08 ianuarie 2014 52 afişări

Volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul, cu excepţia celui auto, a scăzut în primele 11 luni ale anului trecut cu 0,1% faţă de perioada similară din 2012, atât în serie brută, cât şi ajustată, ca urmare a reducerii vânzărilor de alimente, băuturi, tutun şi carburanţi, potrivit INS.

Vânzările de alimente, băuturi, tutun şi carburanţi au scăzut în primele 11 luni din 2013

 Astfel, în perioada ianuarie-noiembrie 2013, ca serie brută, comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate a scăzut cu 4,1%, iar vânzările de produse alimentare, băuturi şi tutun s-au redus cu 0,5%. Creştere s-a înregistrat doar la vânzările de produse nealimentare, de 2,8%, se arată într-un comunicat al Institutului Naţional de Statistică (INS).

Ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, vânzările de carburanţi au fost cu 4% mai mici, iar cele de produse alimentare, băuturi şi tutun cu 0,6% mai reduse. Comerţul cu produse nealimentare a crescut cu 3,2%.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/vanzarile-de-alimente-bauturi-tutun-si-carburanti-au-scazut-in-primele-11-luni-din-2013-11867281
11867281
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.