O delegaţie a Parlamentului României va efectua o vizită oficială în Iran - PressTV

Autor: Mihai Draghici Postat la 07 ianuarie 2014 75 afişări

O delegaţie a Parlamentului României va efectua o vizită oficială în Iran săptămâna viitoare, anunţă Cristian Teodorescu, ambasadorul român la Teheran, citat de site-ul postului iranian PressTV.

Potrivit ambasadorului Cristian Teodorescu, în cursul vizitei, delegaţia parlamentară va explora modalităţile de intensificare a cooperării între România şi Iran.

Republica Islamică Iran este un actor important în regiunea Orientul Mijlociu, iar Bucureştiul acordă o mare importanţă promovării relaţiilor cu Teheranul, a spus Teodorescu.

Cu ocazia reuniunii Adunării Generale a ONU desfăşurată în septembrie 2013 la New York, ministrul român de Externe, Titus Corlăţean, a discutat cu omologul său iranian, Mohammad Javad Zarif, salutând relaţiile dintre Bucureşti şi Teheran şi pledând pentru intensificarea cooperării bilaterale, aminteşte PressTV.

O delegaţie parlamentară britanică condusă de fostul ministru de Externe Jack Straw a sosit marţi la Teheran, într-o nouă iniţiativă de relansare a relaţiilor dintre cele două ţări. Relaţiile dintre Londra şi Teheran au început să se îmbunătăţească după alegerea politicianului relativ moderat Hassan Rohani în funcţia de preşedinte al Iranului. În acest context, Iranul a semnat un acord preliminar în domeniul nuclear cu marile puteri, iar Londra şi Teheranul au reluat contactele diplomatice la nivel de însărcinaţi cu afaceri nonrezidenţi. Iranul este suspectat de comunitatea internaţională că încearcă să fabrice arme nucleare sub paravanul unui program nuclear civil. Regimul islamist de la Teheran respinge acuzaţiile.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
ROMÂNIA,
VIZITĂ,
IRAN
/actualitate/o-delegatie-a-parlamentului-romaniei-va-efectua-o-vizita-oficiala-in-iran-presstv-11865709
11865709
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.