Măsuri de securitate fără precedent în Rusia, cu o lună înaintea Jocurilor Olimpice de la Soci

Postat la 07 ianuarie 2014 56 afişări

Măsuri de securitate fără precedent în istoria olimpică au intrat în vigoare, marţi, în Rusia, cu o lună înaintea deschiderii Jocurilor Olimpice de la Soci, în timp ce temerile privind posibile atentate au fost relansate de două atacuri sinucigaşe produse la sfârşitul lui decembrie.

Măsuri de securitate fără precedent în Rusia, cu o lună înaintea Jocurilor Olimpice de la Soci

 Intrarea tuturor şoferilor în Soci este de acum filtrată şi accesul în acest oraş cu 350.000 de locuitori este interzis vehiculelor care vin din exterior şi nu au autorizaţie specială.

Forţele de ordine, deja mobilizate în această staţiune balneară situată între malul Mării Negre şi Caucaz, au primit întăriri marţi, în ceea ce pare una dintre măsurile cele mai vizibile.

Acest dispozitiv intră în vigoare cu o lună înaintea Jocurilor Olimpice care vor avea loc în perioada 7-23 februarie şi vor fi menţinute până la 23 martie, respectiv cu o săptămână după închiderea jocurilor paralimpice (7-16 martie).

Aproximativ 37.000 de poliţişti şi unităţi ale forţelor terestre vor fi mobilizaţi pentru a garanta securitatea JO, cel mai mare eveniment internaţional organizat de Rusia de la destrămarea URSS în 1991, la care preşedintele Vladimir Putin ţine în mod special.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/masuri-de-securitate-fara-precedent-in-rusia-cu-o-luna-inaintea-jocurilor-olimpice-de-la-soci-11861314
11861314
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.