Preţurile producţiei industriale au stagnat în noiembrie

Postat la 07 ianuarie 2014 34 afişări

Preţurile producţiei industriale din România au stagnat în luna noiembrie a anului trecut faţă de octombrie, în condiţiile în care pe piaţa internă preţurile au scăzut cu 0,2%, iar pe piaţa externă au crescut cu 0,4%, potrivit datelor anunţate marţi de Institutul Naţional de Statistică (INS).

Preţurile producţiei industriale au stagnat în noiembrie

 INS a consemnat creşteri în industria bunurilor de capital, de 0,4%, şi industria bunurilor de folosinţă îndelungată (0,1%), respectiv scăderi în industria energetică (0,3%) şi cea a bunurilor intermediare (0,1%).

"Faţă de luna noiembrie 2012, preţurile producţiei industriale au fost mai mici cu 0,3%, cu 1,2 puncte procentuale sub creşterea înregistrată pe piaţa internă şi cu 2,4 puncte procentuale peste evoluţia înregistrată pe piaţa externă", arată INS, într-un comunicat.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/preturile-productiei-industriale-au-stagnat-in-noiembrie-11861255
11861255
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.