Wizz Air a transportat 3,2 milioane de pasageri pe piaţa locală în 2013

Autor: Razvan Muresan Postat la 07 ianuarie 2014 528 afişări

Wizz Air, cea mai mare linie aeriană low-cost din Centrul şi Estul Europei, a transportat 13,5 milioane de pasageri în 2013, reprezentând o creştere de 12% comparativ cu anul precedent, din care 3,2 milioane în şi din România.

Wizz Air a transportat 3,2 milioane de pasageri pe piaţa locală în 2013

Gradul mediu de încărcare a fost de 86%. Flota Wizz Air este compusă în prezent din 45 aeronave Airbus A320 şi va creşte la 53 în 2014, odată cu livrarea noilor aeronave de la Airbus. Flota va deservi o reţea aflată în continuă creştere ce include deja noile baze Wizz Air în Lviv, Ucraina şi Craiova, România ce vor fi deschise în 2014. Operaţiunile deja existente în Bucureşti, Budapesta, Skoje, Sofia, Vilnius şi Varşovia se vor extinde în următoarele luni.

"Continuăm să aducem tarife accesibile în noile pieţe şi suntem angajaţi să creştem numărul de pasageri în Europa dar şi dincolo de continent. În prezent operăm 300 de rute în 35 de ţări. Oferim tarife accesibile tuturor precum şi o gamă largă de produse şi servicii adiţionale, disponibile clienţilor pentru a-şi personaliza călătoria în funcţie de preferinţe”, a declarat József Váradi, Chief Executive Officer la Wizz Air. 

În România Wizz Air a transportat 3,2 mil. de pasageri în 2013, cu 14% mai mulţi decât în anul precedent. Compania a anunţat pentru 2014 noi rute din Craiova spre Barcelona, Bologna, Dortmund şi Roma Ciampino, ce se vor adăuga reţelei locale, de 72 de rute.

Wizz Air este singura companie din România care taxează bagajele de mână. Doar bagajele de mână mici pot fi transportate gratis, în anumite condiţii. Iată când poate fi transportat un bagaj de mână gratis.  

Dacă dimensiunile bagajului de mână sunt mai mari de 42x32x25cm, atunci bagajul de mână costă. Află care sunt tarifele unui bagaj de mână la Wizz Air în articolul Cât costă un bagaj de mână la Wizz Air.  

Bagajele de cală pot fi transportate în aeronavele Wizz Air contra cost. Află care sunt tarifele unui bagaj de cală la Wizz Air în articolul Cât costă un bagaj de cală la Wizz Air.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
wizz air,
pasageri,
airbus,
romania,
transport
/analize/transporturi/wizz-air-a-transportat-3-2-milioane-de-pasageri-pe-piata-locala-in-2013-11861768
11861768
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.