Vântul face ravagii. Zeci de misiuni ISU se desfăşoară în Bucureşti, Ilfov şi Constanţa

Autor: Petru Mazilu Postat la 18 septembrie 2022 61 afişări

Vântul face ravagii. Zeci de misiuni ISU se desfăşoară în Bucureşti, Ilfov şi Constanţa

Echipele ISU au avut duminică numeroase misiuni în Bucureşti, Ilfov şi Constanţa din cauza vântului puternic. Mai mulţi copaci s-au rupt şi au căzut peste maşini şi reţele electrice.

În prima parte a dimineţii, pompierii din Bucureşti şi Ilfov au avut peste 20 de misiuni. Ei au îndepărtat copacii căzuţi şi elementelor de construcţii desprinse de vânt. Nu sunt persoane rănite, anunţă ISU.

Ulterior, numărul misiunilor a crescut foarte mult. Pompierii au avut 73 de intervenţii, 67 în Bucureşti şi şase în Ilfov. Sunt 59 de copaci doborâţi de vânt, 32 de maşini avariate şi doi stâlpi rupţi.

Intervenţii au avut loc duminică şi în judeţul Constanţa. Patru misiuni s-au desfăşurat în oraşele Constanţa şi Mangalia şi în staţiunea Olimp. Cel puţin patru maşini şi mai multe reţele electrice au fost avariate.

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că au fost oprite toate manevrele în porturile de la malul Mării Negre, atât pentru transportul maritim, cât şi pentru cel fluvial, din cauza vântului puternic.

Pompierii le recomandă cetăţenilor să evite deplasarea pe stradă, în special prin apropierea copacilor, stâlpilor, panourilor publicitare şi construcţiilor uşoare, să nu lucreze în teren deschis sau la înălţime, să închidă ferestrele şi să nu atingă firele căzute la pământ.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
isu,
intervenţii,
vânt

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.