Vânătoarea de neperformante

Autor: Crenguta Nicolae Postat la 14 martie 2015 52 afişări

Băncile şi IFN-urile din Registrul Special vor raporta, de la 1 mai, informaţii suplimentare la Centrala Riscului de Credit pentru creditele peste 20.000 de lei, care se referă în principal la expuneri neper-formante, improbabilitatea de plată sau restructurări de credite, potrivit unui proiect de regulament BNR.

Vânătoarea de neperformante

Banca Naţională cere astfel băncilor şi IFN-urilor să declare suplimentar date referitoare la expuneri neperformante, improbabilitate de plată, restructurări/refinanţări ale creditelor, gradul de îndatorare, dobânzi, valoarea activului ponderat la risc. În plus, vor fi raportate informaţii cu privire la detalierea serviciului datoriei în funcţie de numărul zilelor de întârziere la plată, detalierea tipului de ipoteci imobiliare şi respectiv a valorii acestora. Conform ARB, ponderea creditelor neperformante a scăzut anul trecut de la peste 23% la aproape 14%, majoritatea fiind generate de persoane juridice.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/vanatoarea-de-neperformante-13980782
13980782
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.