Vaccinul despre care experţii spun că ar putea da imunitate pe viaţă la COVID. Este disponibil şi în România

Postat la 29 decembrie 2021 1883 afişări

Vaccinul despre care experţii spun că ar putea da imunitate pe viaţă la COVID. Este disponibil şi în România

Vaccinul AstraZeneca ar putea oferi imunitate pe viaţă în unele cazuri, ceea ce ar putea oferi o explicaţie pentru faptul că în Marea Britanie, în ciuda numărului imens de infectări cu Covid 19, numărul deceselor este, totuşi, foarte scăzut.

Clive Dix, fostul preşedinte al Grupului operativ pentru vaccinuri din Marea Britanie, susţine că utilizarea serului AstraZeneca în Marea Britanie ar putea fi explicaţia pentru numărul mic de decese, în comparaţie cu alte ţări din Europa.

„Dacă te uiţi în toată Europa, odată cu creşterea cazurilor există şi o creştere corespunzătoare a deceselor, dar nu şi în Marea Britanie, şi trebuie să înţelegem asta. Cred că asta se datorează faptului că cei mai mulţi dintre cei vulnerabili au făcut vaccinul AstraZeneca. Am observat că serul dezvoltat de Oxford produce un răspuns celular durabil.Poate dura toată viaţa în unele cazuri”, a declarat el pentru Daily Telegraph, citat de Daily Mail. 

Conform unui site al Universităţii Oxford, Marea Britanie înregistrează 1,7 decese la un milion de persoane. Cifrele din Franţa şi Germania se situează între 2,5 şi 3,5, chiar dacă Marea Britanie înregistrează mult mai multe cazuri noi zilnic.

În Marea Britanie, vaccinul a fost aprobat spre sfârşitul lui decembrie 2020 şi a fost făcut celor în vârstă şi celor vulnerabili.

În luna mai, autorităţile au recomandat combinarea serurilor pentru cei sub 40 de ani, în timp ce persoanele de peste 40 de ani continuau să se vaccineze cu AstraZeneca în număr foarte mare, scrie stirileprotv.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
vaccin,
viata,
imunitate

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.