Vaccinarea gratuită împotriva HPV, demarată de Ministerul Sănătăţii din ianuarie 2020

Autor: Departamentul Social Postat la 02 ianuarie 2020 435 afişări

Vaccinarea gratuită împotriva HPV, demarată de Ministerul Sănătăţii din ianuarie 2020

Vaccinarea gratuită împotriva HPV va fi demarată de Ministerul Sănătăţii (MS) din prima lună a anului 2020, după ce primele 20.000 de doze de vaccin au fost distribuite la nivelul direcţiilor de sănătate publică.

Conform Ministerului Sănătăţii, acordul cadru încheiat de MS cu furnizorul pentru o perioadă de patru ani prevede ca numărul dozelor de vaccin anti-HPV să poată fi suplimentat până la 2.100.000, în funcţie de cerere şi derularea campaniei de vaccinare.

Campania de vaccinare, care va începe în ianuarie 2020 a fost precedată de o campanie de informare şi conştientizare a publicului cu privire la pericolul reprezentat de HPV şi protecţia oferită de vaccin, precum şi de susţinere a medicilor şi farmaciştilor în transmiterea informaţiilor clare şi corecte despre vaccinarea împotriva HPV.

Vaccinarea gratuită se va face începând din luna ianuarie 2020 în cabinetele medicilor de familie la fete cu vârsta cuprinsă între 11 şi 14 ani care au solicitat în anii 2017 şi 2018 vaccinarea la medicii de familie. De asemenea, şi fetele care au trecut de această vârstă vor fi vaccinate dacă au solicitat acest serviciu medicilor.

„Cancerul de col uterin este o boală care poate ucide şi prin ignoranţă, dar este şi un tip de cancer care poate fi prevenit scutind astfel femeile de suferinţe fizice şi psihice imense. Vaccinarea, alături de screening poate reduce povara generată de cancerul de col uterin. Ministerul Sănătăţii are datoria de a proteja prin orice mijloace sănătatea publică”, a declarat Victor Costache, ministrul Sănătăţii.

Citiţi mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
vaccinare,
anihpv,
sănătate

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.