Vaccin sub formă de spray nazal anti-COVID, creat de chinezi

Autor: Anamaria Abaluta Postat la 12 septembrie 2020 349 afişări

Vaccin sub formă de spray nazal anti-COVID, creat de chinezi

China are un nou vaccin care va fi testat pe oameni şi are forma unui spray nazal. Acesta este al zecelea vaccin chinezesc care este testat pe oameni. 

China are un nou potenţial vaccin, al zecelea care trece în etapa de testare pe oameni, doar că de data aceasta protecţia de COVID-19 vine fără a apela la o injecţie.

Noul vaccin al chinezilor este sub formă de spray nazal.

Beijing Wantai Biological Pharmacy Enterprise Co împreună cu Xiamen University şi cu Hong Kong University au început miercuri testarea pe voluntari.

Sprayul intranazal a fost dezvoltat anterior ca vaccin pentru gripă şi este recomandat pentru utilizare în rândul copiilor şi adulţilor care doresc să evite injecţia cu ac, mai frecventă.

Deşi nu este cea mai obişnuită alegere pentru vaccinare, oamenii de ştiinţă din întreaga lume lucrează pentru a dezvolta spray-uri ca alternativă la problemele musculare pe care le pot avea diferite vaccinuri.

Vaccinul intranazal este cel de-al zecelea candidat din China care trece la etapa crucială a testării la om. Ţara îşi construieşte conducerea în dezvoltarea vaccinurilor după ce liderul vestic AstraZeneca Plc a trebuit să întrerupă procesul său uman în stadiu târziu pentru a investiga o boală a măduvei spinării la o persoană.

Pulverizarea intranazală conţine virus gripal slăbit care transportă segmentele genetice ale proteinei vârf a coronavirusului. Administrat prin tractul nazal, acesta imită infecţia naturală a virusurilor respiratorii pentru a stimula răspunsul imun al organismului împotriva agentului patogen care provoacă Covid-19, potrivit Science and Technology Daily, o lucrare afiliată Ministerului Ştiinţei şi Tehnologiei din China.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
vaccin,
covid,
spray

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.