Vacanţe în destinaţii exotice: românii au scos din buzunar peste 10.000 de euro pentru pachete în Maldive, Mauritius sau Republica Dominicană, cu cazare în vile de cinci stele şi zbor la business class

Autor: Mirabela Tiron Postat la 26 decembrie 2021 293 afişări

Vacanţele în destinaţii exotice de Revelion au scos mii de euro din buzunarul unor români, pachetele în Maldive, Mauritius sau Republica Dominicamă au fost printre cele mai solicitate.

Vacanţe în destinaţii exotice: românii au scos din buzunar peste 10.000 de euro  pentru pachete în Maldive, Mauritius sau Republica Dominicană, cu cazare în vile de cinci stele şi zbor la business class

Un cuplu va pleca în decembrie într-o croazieră în jurul lumii cu o navă din portul Miami, pachetul a costat 115.000 euro

Vacanţele în destinaţii exotice de Revelion au scos mii de euro din buzunarul unor români, pachetele în Maldive, Mauritius sau Republica Dominicamă au fost printre cele mai solicitate. Cerere a fost şi pentru croaziere în Caraibe sau Golful Persic, inclusiv pentru croaziere în jurul lumii.

“Am vândut o croazieră în jurul lumii, un Grand Voyage, pe o navă a liniei Oceania. Un cuplu a plătit 115.000 de euro pe această croazieră. Pleacă pe 20 decembrie din portul Miami şi se mai întorc în iulie. Aceasta este cea mai scumpă croazieră”, a spus Ioan Băsea, proprietarul croaziere.net. El spune că a început să crească cererea pentru croaziere. “Iarna se caută croazierele în Caraibe şi în Golful Persic, în Emiratele Arabe Unite, pachete de la 2.000 de euro “, a spus el. Agenţia de turism croaziere.net, a fost fondată în urmă cu mai bine de 16 ani de antreprenorul Ioan Băsea.

Preţurile pentru o croazieră diferă foarte mult, în funcţie de linie, de tipul de cabină (cameră simplă interioară, cameră cu vedere exterioară, apartament, apartament pre­zidenţial), de perioadă, de durata şederii, dar şi de momentul rezervării.

Agenţiile au vândut şi pachete special pe Maldive, Mauritius, Republica Dominicană, cu zbor la business class şI cazare în vile cu piscină privată,

“Cea mai scumpă destinaţie de Revelion vândută este Mauritius şi a costat 29.000 de euro. Pachetul este pentru doi adulţi şi doi copii, inlcude transport dus-întors cu avionul la clasa business, 9 nopţi de cazare în vilă de 5* cu piscină privată şi pensiune completă”, a spus Antonio Niţu, directorul general al Aerotravel. El mai spune că în Punta Cana (Republica Dominicană) agenţia a vândut un sejur de Revelion în valoare de 24.000 de euro, care include 7 nopţi de cazare pentru 2 persoane în suită cu piscină privată, la hotel de cinci stele, regim de masă all Inclusive, zbor cu avionul dus-întors din Bucureşti, transferuri, asigurare medicală cu acoperire Covid şi asistenţă turistică în limba română.

Pentru Maldive, agenţia Aerotravel a vândut un sejur de 7 nopţi pentru 2 adulţi şi un copil, în valoare de 18.650 de euro. Pe lângă zbor charter dus-întors cu avionul şi transferuri cu hidroavionul, pachetul include cazare cu pensiune completă într-o vilă privată de lux, cu facilităţi de cinci stele.

„Ultimii doi ani ne-au demonstrat că dorinţa românilor de a călători şi de a explora este foarte puternică şi că vor face tot ce le stă în putinţă pentru a o împlini. Ca volum, topul este condus de Republica Dominicană, fiind urmată de Mauritius şi Maldive. Republica Dominicană este una dintre cele mai solicitate destinaţii de clienţii corporate şi angajaţii acestora, deoarece aici se află cele mai frumoase plaje din Caraibe, iar cultura hispanică este apropiată felului nostru de a fi”, a spus şeful Aeroravel.

Şi agenţia de turism J’Info Tours a vândut pachete de lux în destinaţii exotice.

“Am vândut o vacanţă de 14.000 de euro în Maldive pentru un cuplu care va zbura la business class, se va caza într-un hotel deosebit de cinci stele, unde va  sta 8 nopţI. Doar pe biletul la business class preţul este mare”, a spus Aurel Pavel, proprietarul agenţiei de turism J’Info Tours din Capitală.El mai spune că un alt pachet de lux pe care agenţia l-a vândut este o vacanţă în Egipt, de 8.400 de euro,la sud de Hurghada, ce include scufundări. Şi în Zanzibar agenţia a vândut o vacanţă de 7.500 de euro pentru 12 zile. “Cei care cumpără astfel de vacanţe pleacă de 2-3 ori pe an sau chiar mai mult în vacanţe. Sunt oameni de afaceri sau ce ocupă funcţii în top management”.Aurel Pavel mai spune că anul acesta agenţia are vânzri mai mari cu 20%. “Români vor de sărbtori în destinaţii cu soare, mare, cu posibilitatea de excursii. Pe Egipt avem un grup cu 24 de persoane”.

Apetitul românilor pentru călătorii în străinătate este în creştere, în primele zece luni din acest an românii au cheltuit 3,5 miliarde de euro pe vacanţe în străinătate, faţă de 2,3 miliarde de euro în perioada similară a anului trecut, arată datele de la BNR. Spre comparaţie, străinii au cheltuit în ţară doar puţin peste 2 miliarde de euro în ianuarie –octombrie anul acesta, arată aceiaşI sursă.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
maldive,
vacanta,
destinatii,
mauritius,
scoatere

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.