VACANŢA LA ROMÂNI: Unde preferă românii să se cazeze atunci când pleacă în concediu

Postat la 11 aprilie 2013 20 afişări

Aproape 67% dintre românii care merg în vacanţe în ţară se cazează la părinţi, bunici, rude sau prieteni, 9% stau în locuinţe particulare închiriate şi sub 21% înnoptează în hoteluri şi pensiuni, potrivit datelor Institutului Naţional de Statistică (INS) transmise la solicitarea MEDIAFAX.

VACANŢA LA ROMÂNI: Unde preferă românii să se cazeze atunci când pleacă în concediu

 "Turiştii români preferă în vacanţe cazarea la părinţi, bunici, rude sau prieteni. Ca şi în anii anteriori, în 2012 s-a menţinut constantă preferinţa turiştilor români privind modalitatea de cazare în cadrul călătoriilor pentru vacanţe, 66,8% dintre aceştia preferând cazarea la părinţi, bunici, rude sau prieteni. Această preferinţă poate fi datorată faptului că unul din scopurile călătoriilor de vacanţă este vizitarea prietenilor şi rudelor", potrivit INS.

În ordine, urmează cazarea în hoteluri şi pensiuni, în proporţie de 20,7%, şi cea în locuinţe particulare cu chirie, cu o pondere de 9,1%.

"Este normal ca la tine în ţară să te duci şi să stai la părinţi sau bunici în weekend-uri sau vacanţe. În Bucureşti, din două milioane de oameni, un milion sunt din provincie. Dacă unul este din Constanţa şi vrea să meargă la mare, n-o să stea la hotel, ci la părinţi", a afirmat Alin Burcea, prim-vicepreşedintele Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism (ANAT).

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/vacanta-la-romani-unde-prefera-romanii-sa-se-cazeze-atunci-cand-pleaca-in-concediu-10735642
10735642
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.