Va fi filmul anului?

Autor: Ioana Matei Postat la 08 noiembrie 2013 35241 afişări

După două luni în care producţiile cinematografice de mare anvergură au lipsit, noiembrie şi decembrie compensează cu producţii cu buget mare, cu efecte speciale sau cu poveşti spectaculoase.

47 Ronin este unul dintre acestea: este o producţie în care Keanu Reeves revine după o absenţă de mai bine de 10 ani de pe marile ecrane şi cu un buget iniţial de 170 milioane de dolari.

47 Ronin se bazează pe o colecţie de legende japoneze despre un grup de 47 de samurai în stare să-şi dea viaţa pentru a răzbuna moartea stăpânului lor. Este o producţie încercată, a cărei premieră a fost aşteptată aproape doi ani. Pelicula a întampinat probleme in timpul filmarilor, dupa ce bugetul alocat iniţial a fost cu mult depaşit, ajungând pana la 200 de milioane de dolari. Este unul dintre motivele pentru care a întârziat data lansarii, care initţal ar fi trebuit să fie februarie 2013.

47 Ronin este regizat de Carl Erik Rinsch - care debutează cu acest film - şi este bazat pe un scenariu al lui  Chris Morgan şi Hossein Amini.  Studioul Universal Pictures a anunţat proiectul în decembrie 2008, cu actorul Keanu Reeves în rolul principal. În decembrie 2010, studioul a anunţat că filmul va fi eliberat în 3D.

Între lunile martie şi aprilie din 2011, cinci actori japonezi au fost distribuiţi pentru a face povestea mai autentică. Filmările au început în 2011, în Budapeste, apoi în SUA, iar filmări adiţipnale în Japonia erau programate. Au existat şi filmări în august 2012, în Londra,  întârziate de Olimpiadă şi de filmul de debut al lui Keanu Reeves, Man of Tai Chi.

Filmul va putea fi văzut la cinematografele din România începând cu 25 decembrie.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/va-fi-filmul-anului-11645632
11645632
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.