Va deveni acest element, esenţial în construcţia de maşini electrice, petrolul secolului 21?

Postat la 11 ianuarie 2022 222 afişări

Va deveni acest element, esenţial în construcţia de maşini electrice, petrolul secolului 21?

Timp de un secol petrolul a fost cea mai importantă resursă naturală din industria transporturilor, dar revoluţia actuală din domeniu va schimba cu siguranţă acest lucru. Litiul, un metal uşor, ar putea fi elementul care îi ia locul lichidului negru.

Elementul chimic este folosit în multe industrii, inclusiv în cea farmaceutică, dar el este, deocamdată, un „ingredient” esenţial în baterii.

Litiul este ideal pentru construcţia acestor componente deoarece, fiind cel mai uşor metal de pe pământ, permite dezvoltarea de baterii (Li-Ion) mai mici şi mai uşoare. Alte tehnologii folosite în industrie sunt nichel-cadmiu (Ni-Cd) şi plumb-acid.

Cererea pentru baterii Li-Ion a explodat după ce smartphone-urile au devenit principalele computere personale folosite de oameni, iar maşinile electrice au ajuns să fie populare.

Potrivit US Geological Service, 71% din litiul extras este folosit în construcţia de baterii. Aceeaşi sursă anunţa, în 2021, că resursele identificate de litiu au crescut la 86 de milioane de tone în 2020, potrivit RFI.

Cititi mai multe pe www.go4it.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
constructie,
masini electrice,
folosire

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.