USR: Iulian Iancu, omul care a făcut România mai dependentă de gazele ruseşti, în fruntrea ANRE

Autor: Gabriel Pecheanu Postat la 08 iunie 2022 44 afişări

USR critică „simulacrul” de dezbatere care a avut loc miercuri în Comisiile reunite pentru industrii ale Parlamentului, unde Iulian Iancu a fost numit de PSD-PNL-UDMR şi AUR în Comitetul de reglementare al ANRE fără să fie audiat nici el, nici restul candidaţilor la această funcţie.

USR: Iulian Iancu, omul care a făcut România mai dependentă de gazele ruseşti, în fruntrea ANRE

„USR condamnă simulacrul de dezbatere care a avut loc, astăzi, în Comisiile reunite pentru industrii ale Parlamentului, unde Iulian Iancu a fost numit de PSD-PNL-UDMR şi AUR în Comitetul de reglementare al ANRE fără să fie audiat nici el, nici restul candidaţilor la această funcţie. USR consideră inadmisibil votul dat de coaliţia hoţiei, cu sprijinul AUR, pentru omul care nu doar că a blocat investiţiile în exploatarea de gaze naturale din Marea Neagră, dar a făcut România mai dependentă de gazele ruseşti în plină criză energetică”, potrivit unui comunicat de presă.

„Practic sistemul este complet aliniat în spatele omului care a distrus sistemul energetic. Haideţi să ne uitam la palmaresul domnului Iulian Iancu. În primul rând, PSD nu l-a mai pus pe lista de parlamentari în acest mandat pe motiv că PSD se reformează. Acum PSD vine şi ni-l prezintă ca pe Albă ca Zăpada. Cel mai bun exemplu de <profesionalism> este legea offshore. Aceasta a fost împinsă de Iulian Iancu, în 2018, prin comisia de industrii din Parlament sub forma care a blocat investiţiile în exploatarea celui mai mare zăcământ de gaze din Marea Neagră. Însuşi PSD a admis că trebuie să modifice legea respectivă. Apoi, mai este şi faimoasa OUG 114/2018 susţinută tot de Iulian Iancu, care ne-a făcut mai dependenţi de gazele ruseşti şi a blocat investiţiile în producţia de energie electrică”, declară deputatul USR Cristina Prună.

USR aminteşte că Iancu, în 2019, era refuzat de preşedintele Iohannis pentru poziţia de vicepremier pe probleme economice pe motiv că periclitează „decizii asumate, în numele statului român, în baza parteneriatului strategic cu statele occidentale”.

„Stăm şi noi şi ne întrebăm, după această evaluare venită de la cel mai înalt nivel, cum de au votat parlamentarii PNL pentru numirea domnului Iancu în această instituţie care gestionează o piaţă de miliarde de euro şi influenţează facturile a milioane de români”, adaugă Cristina Prună.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
iancu,
anre,
usr

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.