USR depune moţiune simplă împotriva ministrului Predoiu: A preluat ştafeta de la Florin Iordache

Autor: Gabriel Pecheanu Postat la 23 februarie 2022 18 afişări

USR anunţă că va depune o moţiune simplă împotriva ministrului Cătălin Predoiu: „Pentru modul în care s-a transformat în apărătorul politicienilor şi magistraţilor certaţi cu legea, care vor să scape de anchetele DNA, ministrul Cătălin Predoiu trebuie să plece din funcţie”.

USR depune moţiune simplă împotriva ministrului Predoiu: A preluat ştafeta de la Florin Iordache

„În contextul loviturii grave date luptei anticorupţie prin proiectul de aşa-zisă desfiinţare a Secţiei Speciale pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie, proiect care constituie, de fapt, bazele pentru reorganizarea şi întărirea SIIJ, USR va depune o moţiune simplă împotriva ministrului Cătălin Predoiu. Pentru modul în care s-a transformat în apărătorul politicienilor şi magistraţilor certaţi cu legea, care vor să scape de anchetele DNA, ministrul Cătălin Predoiu trebuie să plece din funcţie”, potrivit unui comunicat de presă.

„Ministrul Cătălin Predoiu a preluat ştafeta de la Florin Iordache şi îi desăvârşeşte opera. În loc să corecteze legile Justiţiei, în loc să se lupte pentru o Justiţie independentă în care nucleele de influenţă din Justiţie să fie neutralizate definitiv, a ales să facă pe plac tocmai celor care s-au opus ani de-a rândul oricăror reforme de substanţă şi care vor să deţină control pe Justiţie. Politicienii corupţi vor să scape de anchete, magistraţii care îi protejează vor şi ei să scape de anchetele DNA. Cătălin Predoiu s-a predat în faţa intereselor obscure din Justiţie şi trebuie să răspundă în faţa Parlamentului pentru faptul că ne împinge pe o cale antieuropeană, încercând tot felul de scamatorii şi artificii legislative care nu vor păcăli pe nimeni”,, declară Stelian Ion, deputat USR şi fost ministru al Justiţiei.

Cătălin Predoiu, mai afirmă Stelian Ion, „înlocuieşte SIIJ cu un mecanism mai periculos, fiind aplaudat şi susţinut de toţi cei care au creat şi promovat în 2017 SIIJ”.

Liderul deputaţilor USR, Ionuţ Moşteanu, afirmă că „aşa-zisa desfiinţare a SIIJ, este o mascaradă.

„Cred că în momentul acesta, Liviu Dragnea e foarte mândru de ministrul Predoiu, nu şi-ar fi imaginat că Secţia Specială, creaţia lui, va fi desăvârşită, perfecţionată, de un PNL-ist. Sper că planul este clar acum pentru toată lumea: DNA a deranjat clasa politică, deci DNA trebuie trasă pe linie moartă. Ceea ce se întâmplă ne dovedeşte că PNL şi Klaus Iohannis nu au vrut niciodata reforma Justiţiei. Au susţinut Justiţia doar de faţadă, acum se văd clar adevăratele lor intenţii”, precizează Moşteanu, vicepreşedinte USR şi liderul deputaţilor USR.

Camera Deputaţilor a aprobat, luni, proiectul de lege pentru desfiinţarea Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din justiţie. „Aduce normalitate în sistemul judiciar”, a spus deputatul PNL Cristina Trăilă. USR anunţă că va ataca legea la CCR.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
predoiu,
ion,
moşteanu

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.