USR a solicitat conducerii Parlamentului să ceară Guvernului publicarea Raportului GRECO

Postat la 03 aprilie 2018 34 afişări

Liderii grupurilor parlamentare ale USR au depus, marţi, solicitări în Birourile Permanente ale Camerei Deputaţilor şi Senatul pentru ca Legislativul să ceară Guvernului publicarea Raportului GRECO pe tema legilor justiţiei.

USR a solicitat conducerii Parlamentului să ceară Guvernului publicarea Raportului GRECO

"Subsemnatul Claudiu-Iulius Gavril Năsui, lider al Grupului Parlament USR din Camera Deputaţilor, solicit Biroului Permanent al Camerei Deputaţilor să efectueze demersurile necesare publicării Raportului Ad-hoc privin România, adoptat de Grupul de State Împotriva Corupţiei (GRECO) în cadrul reuniunii din perioada 19-23 martie 2018, având ca temă modificările aduse legilor justiţiei. Astfel, ţinând cont că potrivt Regulamentului de Procedură al GRECO informaţiile conţinute în rapoarte sunt confidenţiale până la autorizarea de către state a publicării, precum şi de interesul public major care justifică liberul acces al cetăţenilor la aceste informaţii, apreciem că Parlamentul României ar trebui să dea dovadăp de transparenţă şi să solicite Guvernului publicarea de îndată a Raportului", se arată în documentul USR remis MEDIAFAX.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.