Unul dintre cele mai mari oraşe din lume a înregistrat cea mai călduroasă zi din luna mai din ultimul secol

Autor: Petru Mazilu Postat la 29 mai 2023 82 afişări

Unul dintre cele mai mari oraşe din lume a înregistrat cea mai călduroasă zi din luna mai din ultimul secol

Shanghai s-a confruntat luni cu cea mai călduroasă zi de mai din ultimii peste 100 de ani. Temperatura a ajuns la 36,1 grade Celsius, fiind cea mai mare valoare înregistrată în timpul valului de căldură care a lovit Asia în ultimele două luni, potrivit Reuters.

Biroul Meteorologic din Shanghai a mai înregistrat temperaturi în jur de 36 de grade în luna mai în anii 1876, 1903, 1915 şi 2018. Aceste valori se înregistrează doar în lunile de vară.

Căldură extremă este şi în mai multe provincii din sudul Chinei. Experţii spun că locuitorii se vor confrunta cu temperaturi ridicate în următoarele zile. În unele zone termometrele vor arăta 37-39 de grade Celsius, avertizează specialiştii.

Anterior, mai multe localităţi din provincia Sichuan, în care locuiesc peste 80 de milioane de oameni, au emis avertismente de temperaturi ridicate, în unele zone ajungându-se la 42 de grade Celsius.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
shanghai,
caniculă,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.