Unul dintre cele mai mari lanţuri de magazine cu o istorie de 240 de ani îşi inchide astăzi ultimele magazin

Autor: Dorin Oancea Postat la 15 mai 2021 179 afişări

Unul dintre cele mai mari lanţuri de magazine cu o istorie de 240 de ani îşi inchide astăzi ultimele magazin

Ultimele magazine Debenhams rămase în Marea Britanie şi-au închis porţile sâmbătă, după mai bine de 240 de ani de activitate, relatează BBC.

Marca Debenhams va continua să tranzacţioneze online după ce a fost cumpărată de retailerul de modă Boohoo pentru 55 milioane de lire sterline în ianuarie.

La apogeu, existau peste 150 de magazine Debenhams în Marea Britanie, dar lanţul a intrat în administrare în 2019, după câţiva ani de vânzări în scădere. Pandemia a fost ultima lovitură.

În decembrie, proprietarii săi au anunţat că afacerea va fi lichidată şi 12.000 de locuri de muncă pierdute.

După restricţii, 97 de magazine s-au redeschis pentru a permite vânzarea ultimelor stocuri şi au fost închise treptat în ultimele două săptămâni.

România a fost unul dintre principalii furnizori ai grupului Debenhams, circa 4% din produsele din magazine purtând inscripţia „made in România“.

Retailerul britanic a fost prezent în România de două ori şi s-a retras de pe piaţa locală în 2017.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
magazine,
închidere,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.