LIVE: ZF REAL ESTATE by Storia.ro - Pariul pe turismul românesc

Unul dintre cele mai mari eşecuri din retailul britanic: Un lanţ uriaş de magazine prezent şi in România se luptă să supravieţuiască şi cade în mâinile creditorilor

Postat la 09 aprilie 2019 118 afişări

Creditorii companiei britanice de retail Debenhams au preluat, marţi, controlul magazinului, eliminând acţionarii companiei, inclusiv pe miliardarul Mike Ashley, transmite Reuters.

Unul dintre cele mai mari eşecuri din retailul britanic: Un lanţ uriaş de magazine prezent şi in România se luptă să supravieţuiască şi cade în mâinile creditorilor

Cândva cel mai mare lanţ de magazine din Marea Britanie, Debenhams se luptă cu o scădere accentuată a vânzărilor, cu chiriile ridicate şi cu datoriile mari. În plus, magazinul se luptă şi cu cel mai mare acţionar, compania de articole sportive Ashley's Sports Direct.

 

Deşi magazinele sale vor continua să funcţioneze, numirea unui nou administrator marchează cel mai recent eşec corporativ în sectorul de retail britanic, după ce House of Fraser, firma electronică Maplin şi magazinul de biciclete Evans au făcut eforturi pentru a rămână pe linia de plutire.

 

Administratorii de la FTI Consulting au vândut imediat magazinele companiei Debenhams unei noi entităţi deţinute de creditorii săi. Contractele cu magazinele, personalul şi furnizorii nu vor fi afectate, au spus administratorii.

 

Cititi mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
marea britanie,
creditori,
magazine,
crestere

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.