Unul dintre cele mai importante oraşe din România anunţă ce model de învăţământ au ales autorităţile de acolo şi câţi bani alocă pentru începerea şcolii

Postat la 03 august 2020 257 afişări

Unul dintre cele mai importante oraşe din România anunţă ce model de învăţământ au ales autorităţile de acolo şi câţi bani alocă pentru începerea şcolii

Şcolile din Cluj-Napoca primesc 12,7 milioane de lei în pregătirea învăţământului hibrid, care înseamnă prezenţă fizică şi online, odată cu începerea noului an şcolar. Banii vor fi folosiţi pentru achiziţia de camere video, căşti şi laptopuri.

Primarul Emil Boc a declarat luni în şedinţa Consiliului Local că banii au fost alocaţi în urma rectificării bugetului local al oraşului Cluj-Napoca.

Acesta a afirmat că municipalitatea clujeană lucrează la un scenariu privind reluarea activităţii şcolare în septembrie cât mai aproape de cea normală.

„Aş vrea ca în 15 septembrie cât mai mulţi copii să meargă la şcoală, dacă se poate, toţi. Un alt scenariu este cel în care elevii din clasele 0-IV să meargă la şcoală şi să mergem în varianta hibrid cu elevii din clasele mai mari”, a spus Boc.

Edilul a precizat că la rectificarea bugetului s-a alocat suma de 17 milioane de lei pentru unităţile de învăţământ, din care 12,7 milioane de lei pentru pregătirea învăţământ hibrid şi achiziţia de camere video, căşti şi laptopuri.

„Aceste investiţii în învăţământul digital sunt necesare, oricum trebuie să le facem. Dar vrem să le facem de astăzi ca până în 15 septembrie să fim pregătiţi şi pentru această ipoteză”, a mai spus primarul Clujului.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
hibrid,
invatamant,
laptopuri

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.