Unul dintre cele mai frumoase locuri de pe Pământ SE ÎNCHIDE! Care e motivul

Postat la 05 aprilie 2018 484 afişări

Unul dintre cele mai frumoase locuri de pe Pământ SE ÎNCHIDE! Care e motivul

Guvernul statului Filipine a anunţat că interzice accesul pe insula Boracay timp de 6 luni. Decizia vine ca urmare a îngrijorărilor legate de mizeria pe care o produc turiştii şi a declaraţiilor date, în luna februarie, de preşedintele Rodrigo Duterte.

Interdicţia intră în vigoare pe 26 aprilie.

Boracay, aflată la aproximativ 270 de kilometri de capitala Manila, este locuită de aproximativ 17.000 de persoane; cei mai mulţi sunt implicaţi în activităţi legate de turism. Pentru a-i proteja pe aceştia, guvernul va elibera "fonduri de calamitate", a declarat secretarul general Menardo Guevarra, fără a oferi însă o cifră exactă.

Arhipelagul Filipine este format din peste 7.000 de insule, dar Boracay este cea mai cunoscută dintre acestea datorită nisipului alb şi a apei turcoaz.

Numărul turiştilor a început să crească încă din anii '80, iar insula şi-a pierdut, treptat, aerul idilic. Anul trecut, aproape 1,7 milioane de străini au vizitat insula.

În Filipine este o situaţie cel puţin bizară despre care am mai scris în mai multe rânduri. Preşedintele Rodrigo Duterte, proaspăt ales de câteva luni, le-a declarat război traficanţilor de droguri, dar şi utilizatorilor şi le-a permis poliţiei, dar şi grupurilor de justiţiari să-i aresteze, să-i ucidă pe traficanţi, fără să mai treacă prin procesul normal al justiţiei.

Astfel, în doar câteva săptămâni, numărul victimelor a ajuns la aproape 2000, iar alţi zeci de mii au fost arestaţi.

Filipinezul a ajuns pe prima pagină a ziarelor din nou în 2017, când a declarat următoarele: "Când eram adolescent, intram şi ieşeam des din închisoare. Mă băteam când cu unul, când cu altul. La vârsta de 16 ani, omorâsem deja pe cineva. O persoană reală, o bătaie, o înjunghiere. Nu aveam decât 16 ani. S-a întâmplat din cauza unei simple priviri. Câte astfel de priviri vor mai fi acum când sunt preşedinte?", a spus Duterte.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.