Unul dintre cei mai căutaţi hackeri din lume şi-a dezvăluit identitatea. Este român

Postat la 14 martie 2016 17465 afişări

Unul dintre cei mai căutaţi hackeri din lume şi-a dezvăluit identitatea. Este român

Românul Gheorghe Răzvan Eugen se află în spatele unueia dintre cele mai importante grupări de hackeri din lume, Team GhostShell, scrie The Next Web.

GhostShell a semnat unele dintre cele mai importante atacuri cibernetice din ultimii cinci ani. FBI,NASA sau Pentagon au fost compromise de GhostShell. În plus, peste 2,5 milioane de adrese de email oficiale ruseşti au fost compromise precum şi numeroase alte firme din domeniul securităţii cibernetice.

Potrivit lui Bryan Clark, The Next Web, GhostShell a hotărât să-şi dezvălui identitatea. Se pare că este român, îl cheamă Gheorghe Răzvan Eugen, are 24 de ani şi locuieşte în Bucureşti la 15 minute de Casa Poporului.

„„Numele meu este G. Răzvan Eugen şi sunt omul din spatele pseudonimului Team Ghostshell. Eu sunt Ghostshell. Deşi de-a lungul timpului mi s-a spus in multe feluri(....) am 24 de ani, sunt născut pe 16 august 1991 în Bucureşti, România. Deşi călătoresc des, locuiesc încă aici. Stau la aproximatic 15 minute de cea mai mare clădire din europa, Casa Poporului. Înainte de a fonda Team Ghostshell, am făcut parte dintr-o altă reţea de hackeri, MalSec. Am înfiinţat-o cu fostul membru lulzsec, care nu a fost prins niciodată, pe reţeaua AnonOps, la începutul anului 2012. Am condus toate operaţiunile de hacking, iar el se ocupa de relaţia cu media. Am avut un conflict cu el, pentru că bănuiam că era din FBI şi ne-am despărţit. Am luat în acel moment cu mine toţi hackerii pe care îi recrutasem şi îi formasem personal. El i-a ţinut pe restul. Ceilalţi au plecat” scrie românul în mesajul trimis către zece jurnalişti de IT, aleşi de el, printre care şi Bruan Clark de la The Next Web, care a publicat duminică articolul despre GhostShell„, scrie românul.

De ce a decis să-şi dezvăluie identitate?

Citeşte de ce doi români vor să determine lumea să renunţe la parole într-o perioadă când securitatea cibernetică este tot mai importantă

"Vreau doar să îmi asum acţiunile, să suport consecinţele şi să sper că totul va fi bine. Ce îmi dorec cu adevărat este să fac în continuare parte din această industrie. Securiatatea cibernetică este ceva ce mă pasionează foarte mult, în ciuda problemelor legale ce le atrage. Pe de altă oarte sper ca alţi hackeri şi hacktivişti să fie inspiraţi de exemplul meu şi să caute să fie mai buni. Doar pentru că ai explorat părţi ale internetului şi ai protestat împotriva unor chestiuni importante, nu înseamnă cp trebuie să te temi şi şi devii paranoid faţă de oamenii din jurul tău", a mărturisit Eugen.

Citiţi şi povestea hacker-ului român care spart site-urile Pentagonului, Google, NASA şi pe cel al Marinei Regale Britanice

GhostShell a fost cel mai activ în 2012, când a spart numeroase servere guvernamentale din SUA şi Rusia. Apoi nu s-a mai vorbit despre această reţea de hackeri, până în 2015, când a anunţat prin contul de Twitter că a lansat noi atacuri cibernetice şi este în posesia a mii de date private de pe servere securizate.

Vezi aici cine te supraveghează online şi cum te poţi apăra

Urmărește Business Magazin

/actualitate/unul-dintre-cei-mai-cautati-hackeri-din-lume-si-a-dezvaluit-identitatea-este-roman-15106283
15106283
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.