Untold devine primul festival din lume care lansează un NFT

Autor: Cosmin Pirv Postat la 05 aprilie 2021 278 afişări

Organizatorii festivalului Untold se pregătesc să lanseze primul NFT. Astfel, fanii festivalului, şi nu numai, vor avea şansa să devină proprietarii unor momente memorabile sau a unei colecţii de NFT-uri unice, care vor fi scoase la vânzare pe cea mai mare piaţă de bunuri digitale din lume.

Untold devine primul festival din lume care lansează un NFT

Potrivit unui comunicat al organizatorilor Untold, primul NFT (Non Fungible Token) va putea fi găsit în curând pe OpenSea, cea mai mare piaţă generală pentru bunurile digitale deţinute de utilizatori.

„OpenSea permite cumpărarea sau vânzarea unor obiecte de colecţie cripto, articole de joc, artă digitală şi alte articole digitale bazate pe blockchain. Acestea pot fi vizualizate oriunde, schimbate în mod deschis şi cu adevărat deţinute într-un mod care nu a fost niciodată posibil înainte în lumea digitală”, au transmis organizatorii festivalului, care precizează că Untold va fi primul festival din lume care lansează un NFT.

Cei care vor să achiziţioneze primul NFT trebuie să se înregistreze pe untold.com.

„NFT-ul este o certificare care permite deţinătorului să îşi urmărească bunul digital într-un sistem blockchain, să-i verifice constant valoarea şi s-o vândă la momentul potrivit. În artă, e ca şi cum deţii tabloul original, oricâte printuri se mai fac pe lumea aceasta. Este ca şi cum ai deţine o operă de artă digitală, cu valoare artistică. Practic NFT-urile sunt active <unice> în lumea digitală care pot fi cumpărate şi vândute ca orice altă proprietate, dar nu au nicio formă tangibilă”, au mai transmis organizatorii Untold.

Fenomenul NFT a devenit foarte popular în rândul celor pasionaţi de acest domeniu. Şi unii dintre artiştii care au urcat pe mainstage-ul Untold au scos la vânzare NFT-uri. Steve Aoki a vândut prima colecţie de NFT cu peste 4,25 de milioane de dolari şi descrie NFT-ul ca un fenomen care nu mai poate fi oprit. Don Diablo şi KYGO au anunţat că vor lansa în curând primul lor NFT, care va consta în câteva piese noi ori producţii nelansate încă.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
untold,
nft,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.