Universitatea din Bucureşti, pe primul locul întâi pe plan naţional în topul GRAS

Autor: Laura Buciu Postat la 19 iulie 2022 37 afişări

Universitatea din Bucureşti, pe primul locul întâi pe plan naţional în topul GRAS

Matematica şi Ştiinţele Pământului pun Universitatea din Bucureşti pe primul loc pe plan naţional în topul Shanghai Global Ranking of Academic Subjects - GRAS

Prezentă în clasamentul Shanghai Global Ranking of Academic Subjects încă din 2017, de la lansarea acestuia, Universitatea din Bucureşti ocupă, anul acesta, prima poziţie pe plan naţional în două subdomenii, respectiv Matematică şi Ştiinţele Pământului.

La nivel internaţional, subdomeniul Matematică din cadrul Universităţii din Bucureşti este clasat în intervalul 151–200, în timp ce subdomeniul Ştiinţele Pământului se regăseşte în intervalul 301-400.

La nivel naţional, Universitatea din Bucureşti este urmată, la subdomeniul Matematică, de Universitatea „Babeş-Bolyai” din Cluj-Napoca (301-400) şi de Universitatea din Craiova (401-500), în timp ce la subdomeniul Ştiinţele Pământului, UniBuc este urmată de Universitatea „Babeş-Bolyai” din Cluj-Napoca, poziţionată în intervalul 401-500.

În rankingul din acest an se regăsesc peste 1.800 de universităţi din cele aproximativ 5.000 de instituţii de învăţământ superior care au aplicat, din 96 de ţări.

Lansat în 2017 din dorinţa de a oferi informaţii detaliate cu privire la performanţele universităţilor pe arii de studii, clasamentul Shanghai Global Ranking of Academic Subjects evaluează performanţele universităţilor în cinci mari domenii: Ştiinţele naturii, Inginerie, Ştiinţele vieţii, Ştiinţe medicale şi Ştiinţe sociale. În cadrul acestora, conform metodologiei de realizare a clasamentului, sunt analizate 54 de subdomenii.

Pentru fiecare domeniu, clasamentul urmăreşte o serie de indicatori, printre care rezultatele şi impactul activităţii de cercetare, colaborarea internaţională, sau premiile academice internaţionale.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
universitate,
top,
national,
stiinte,
academie,
matematica

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.