Universitatea „Babeş-Bolyai”, pe primul loc în România la relevanţa cercetării şi calitatea conţinutului publicat

Postat la 10 mai 2016 225 afişări

Universitatea „Babeş-Bolyai”, pe primul loc în România la relevanţa cercetării şi calitatea conţinutului publicat

Universitatea „Babeş-Bolyai” Cluj-Napoca este pe primul loc în România la relevanţa cercetării, calitatea conţinutului publicat şi vizibilitatea din online, conform Ranking Web of Universities, un top care analizează peste 20.000 de universităţi din toată lumea, potrivit Mediafax.

Potrivit unui comunicat al UBB transmis, marţi, din România au fost analizate 108 universităţi, luându-se în considerare mai mulţi indicatori.

„UBB se află pe primul loc în România la relevanţa cercetării, calitatea conţinutului publicat şi vizibilitatea din online. Conform Ranking Web of Universities (Webometrics), un top care analizează peste 20.000 de universităţi din toată lumea, Universitatea <<Babeş-Bolyai>> se situează pe primul loc în România şi pe locul 787 în lume. Din România au fost analizate 108 universităţi, luându-se în considerare indicatori precum impactul din mediul online (numărul total de linkuri externe pe care domeniul web al universităţii le primeşte de la terţe părţi), prezenţa online (poziţia în motoarele de căutare şi vizibilitatea globală pe internet), deschiderea (numărul total de documente publicate pe site-uri dedicate, conform Google), excelenţa (calitatea articolelor ştiinţifice publicate în jurnale internaţionale cu impact ridicat, aflate în primele 10% cele mai citate într-un anumit domeniu)”, se arată în documentul citat.

Reprezentanţii universităţii clujene au subliniat că Webometrics este un top realizat de Cybermetrics Lab, un grup de cercetare din cadrul Consiliul Superior pentru Cercetări Ştiinţifice din Spania, începând cu anul 2004.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/universitatea-babes-bolyai-pe-primul-loc-in-romania-la-relevanta-cercetarii-si-calitatea-continutului-publicat-15302716
15302716
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.