Uniunea Europeană mai primeşte o lovitură. Ce anunţ au făcut liderii din Polonia

Postat la 10 august 2016 199 afişări

Uniunea Europeană mai primeşte o lovitură. Ce anunţ au făcut liderii din Polonia

Uniunea Europeană mai primeşte o lovitură, la aproape două luni de la Brexit. Consilierul principal al preşedintelui Poloniei Andrzej Duda, Krzysztof Szczerski, a declarat că Polonia nu va fi de acord cu „imigrarea impusă”, relatează Euronews.

În cadrul unei conferinţe de presă care a avut loc în Varşovia, Szczerski a declarat: „Politicienii Platformei Civice (partid polonez), observând cum situaţiile dramatice dirijează politica din Uniunea Europenă pe care ei au susţinut-o, sunt ruşinaţi de ceea ce au afirmat şi au făcut… Dacă rezultatele alegerilor din Polonia ar fi fost diferite am avea şi aici aşa numitele cartiere islamiste”.

Politica de imigrare a Poloniei este tot mai radicală. În momentul în care Consiliul Uniunii Europene a stabilit să distribuie pe bază de cote 160.000 de refugiaţi extracomunitari ajunşi în spaţiul UE, statul polonez a votat în favoarea sistemului. Mai târziu, premierul Poloniei, Beata Szydlo, a explicat că pericolul reprezentat de fluxul de imigranţi a fost „subestimat”.

În contextul atentatelor de la Paris, Polonia a refuzat să mai accepte imigranţi în cadrul sistemului de cote obligatorii privind distribuirea refugiaţilor în Uniunea Europenă.

Cititi mai multe pe www.voceatransilvaniei.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.