Uniunea Europeană ar putea fi nevoită să introducă noi taxe după Brexit

Postat la 28 iunie 2017 139 afişări

Uniunea Europeană ar trebui să ia în considerare introducerea unor taxe comunitare pentru a majora bugetul şi a acoperi deficitul financiar anual de peste 10 miliarde de euro creat de Brexit, informează Bloomberg, făcând trimitere la documentul publicat miercuri, 28 iunie, de Comisia Europeană.

Uniunea Europeană ar putea fi nevoită să introducă noi taxe după Brexit

Deşi retragerea Marii Britanii din blocul comunitar va însemna pierderea unui important partener şi contribuitor la finanţarea programelor şi politicilor Uniunii Europene, Brexitul va înlătura câteva obstacole din calea sectorului de venit al bugetului UE, potrivit Comisiei Europene.

Prin Documentul de reflecţie al Comisiei privind viitorul finanţelor UE se cere statelor membre să examineze modul în care pot fi îmbunătăţite propriile resurse, care, în prezent, sunt reprezentate de impozitul asupra taxelor din vânzări, de taxele vamale şi de transferurile de la bugetele celor 28 de state membre.

Marea Britanie asigură 12 miliarde de euro la bugetul blocului comunitar.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.