Noua navă proiectată de Stephen Hawking ar putea ajunge la ,,al doilea Pământ'' în următorii 20 de ani

Postat la 28 iunie 2017 361 afişări

Stephen Hawking lucrează în prezent la o sondă ce va transmite către Pământ imagini cu zona locuibilă din Alfa Centauri, cea mai apropiată stea de Sistemul nostru Solar. Primele informaţii ar putea fi transmise în următorii 20 de ani.

Noua navă proiectată de Stephen Hawking ar putea ajunge la ,,al doilea Pământ'' în următorii 20 de ani

Renumitul fizician lucrează la construirea unei nave care va putea călători la o cincime din viteza luminii, ceea ce înseamnă că ar putea ajunge la cel mai apropiat frate al Pământului în următorii 20 de ani, informează Independent. 

 

În cadrul unui discurs, profesorul Hawking a afirmat că omenirea trebuie să coloizeze curând o altă planetă pentru a putea supravieţui. Confom savantului, motivul pentru care nicio civilizaţie ,,inteligentă'' din univers nu a contactat omenirea până în prezent este că în timp ce acestea au evoluat s-au anhilitat prin intermediul ,,războaielor, a bolilor şi a armelor de distrugere în masă,'' spune el. 

 

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.