Uniunea Europeană ar putea avea noi membri: apel pentru urgentarea procesului de aderare

Postat la 11 iulie 2017 308 afişări

Şapte ţări membre UE din Europa Centrală au lansat un apel pentru urgentarea procesului de aderare la Blocul comunitar a statelor din Balcanii de Vest, adăugând că un eşec în acest sens ar putea constitui o ameninţare la adresa securităţii în întreaga regiune, informează site-ul agenţiei MTI.

Uniunea Europeană ar putea avea noi membri: apel pentru urgentarea procesului de aderare

Miniştrii de Externe ai ţărilor Grupului Vişegrad (Cehia, Ungaria, Polonia şi Slovacia) şi reprezentanţi ai Austriei, Croaţiei şi Slovenia au participat la o reuniune, care a avut loc la Budapesta, în cadrul căreia au discutat despre aderarea statelor din Balcanii de Vest la UE.

Integrarea acestei regiuni are un rol crucial în asigurarea păcii, stabilităţii şi securităţii Europei, a declarat Peter Szijjarto, ministrul de Externe al Ungariei.

Citeşte continuarea pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.