Ungaria vrea să limiteze numărul străinilor care lucrează în ţară

Autor: Anca Dumitrescu Postat la 29 aprilie 2015 172 afişări

Guvernul din Ungaria intenţionează să limiteze numărul străinilor din afara Uniunii Europene care lucrează în ţară, potrivit unui proiect de ordonanţă publicat pe site-ul Ministerului Economiei, relatează Portfolio.hu.

Proiectul prevede că numărul străinilor care lucrează în Ungaria, respectiv cei cu permise de rezidenţă şi permise de muncă din afara UE, ar putea să nu depăşească numărul mediu lunar al necesarului de posturi din anul precedent.

Reglementarea propusă de ministrul Economiei, Mihaly Varga, va intra în vigoare în termen de 15 zile de la publicare.

Numărul maxim al străinilor care vor putea să fie angajaţi va fi publicat anual de Ministerul Economiei la 1 februarie, cu excepţia anului 2015, când va fi anunţat la 1 iulie.

Ministerul Economiei se alătură astfel politicii anti-imigraţie lansate recent de premierul Viktor Orban.

Orban a afirmat la sfârşitul săptămânii trecute, la postul de radio MR1, că opinia sa personală este că nu este nevoie de imigranţi ci că în schimb ar trebui promovată o politică de susţinere a familiilor şi a politicilor de angajare.

Vineri după-amiază, guvernul de la Budapesta a publicat 12 întrebări pentru o consultare naţională în domeniul imigraţiei şi terorismului.

Presa locală a calificat întrebările ca fiind părtinitoare, neprofesioniste şi demogogice.

Ultima întrebare este "Sunteţi de acord ca guvernul din Ungaria să se concentreze mai mult pe susţinerea familiilor şi a copiilor pe care îi pot avea, decât pe imigraţie?", iar răspunsul poate fi ales dintre "sunt total de acord", "tind să fiu de acord" şi "împotrivă".

Actuala propunere a Ministerului Economiei este echivalentă cu plafonarea numărului de imigranţi legali din afara UE care pot fi angajaţi în Ungaria.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
UNGARIA,
IMIGRANŢI,
/actualitate/ungaria-vrea-sa-limiteze-numarul-strainilor-care-lucreaza-in-tara-14178334
14178334
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.