Jean-Marie Le Pen refuză să ofere explicaţii privind un eventual cont bancar secret în Elveţia

Autor: Gaidau Ion Postat la 29 aprilie 2015 0 afişări

Potrivit site-ului de ştiri Mediapart, preşedintele de onoare al FN a plasat bani în Elveţia prin intermediul unei societăţi de gestiune a drepturilor patrimoniale administrate de unul dintre colaboratorii săi apropiaţi, Gerald Gerin.

"Aceste (acuzaţii) fac parte dintr-o ofensivă generală lansată împotriva noastră. Nu trebuie să ofer explicaţii pentru spusele oricui, în special ale parapoliţiştilor care sunt însărcinaţi să semene perturbare în clasa politică", a spus Jean-Marie Le Pen pentru France Inter.

Potrivit Mediapart, fondatorul FN a depus 2,2 milioane de euro, dintre care 1,7 milioane în lingouri şi piese de aur, la banca HSBC, după care i-a transferat în 2014 Companiei bancare elveţiene (CBH) în Bahamas.

Marine Le Pen, fiica acestuia şi actualul lider al partidului, "este foarte surprinsă, nu ştie nimic mai mult şi aşteaptă clarificări şi explicaţii din partea lui Jean-Marie Le Pen", a declarat Florian Philippot, vicepreşedintele FN, pentru iTELE.

Frontul Naţional se confruntă în prezent cu o dublă anchetă privind finanţarea.

Jean-Marie Le Pen deţinuse deja un cont în Elveţia în anii 1980. El s-a explicat afirmând că acest cont i-a permis să obţină un împrumut de la banca UBS şi că ulterior a fost închis.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
FRANŢA,
ELVEŢIA,
FN

Citeşte pe comedymall.ro