Ungaria va bloca integrarea Ucrainei în NATO până la anularea legii lingvistice -2-

Autor: Mihai Draghici Postat la 04 decembrie 2019 87 afişări

Ungaria va bloca integrarea Ucrainei în NATO până la anularea legii lingvistice -2-

Ungaria va continua să blocheze lansarea procesului de integrare a Ucrainei în Alianţa Nord-Atlantică până când vor fi restabilite drepturile lingvistice ale etnicilor maghiari din Transcarpatia, a afirmat miercuri ministrul ungar de Externe, Peter Szijjarto.

Ungaria este interesată ca Ucraina să fie o naţiune stabilă, democratică şi sigură. Cu cât este mai puternică şi mai stabilă Ucraina, cu atât va fi mai bună situaţia etnicilor maghiari din Transcarpatia, a declarat Peter Szijjarto, citat de agenţia de presă MTI.

Drepturile etnicilor maghiari din Ucraina au fost "încălcate grav" în mandatul fostului preşedinte, iar presiunile au continuat recent "în mod ascuns, cu asistenţa poliţiei secrete ucrainene", a subliniat Szijjarto.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
ungaria,
ucraina,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.