Ungaria şi Austria au o poziţie comună în privinţa migraţiei şi a securităţii regionale

Postat la 09 martie 2018 107 afişări

Miniştrii de Interne din Ungaria şi Austria au anunţat, vineri, că au o poziţie comună în privinţa migraţiei şi a securităţii regionale şi că pregătesc acorduri bilaterale şi proiecte de lege în acest sens, relatează agenţia MTI.

Ungaria şi Austria au o poziţie comună în privinţa migraţiei şi a securităţii regionale

Ministrul austriac de Interne, Herbert Kickl, a fost invitat la Budapesta de către omologul său ungar, Sandor Pinter. Cei doi au subliniat cultura, istoria şi valorile comune, adăugând cu Austria şi Ungaria au acelaşi interes pentru stabilitate, securitate şi protejarea graniţelor externe ale Europei Centrale şi de Sud-Est.

"Trebuie să abordăm toate punctele slabe de la graniţele externe. Ungaria acţionează foarte bine în multe privinţe. O schimbare de paradigmă la nivel european este necesară pentru a preveni problemele, în loc să le rezolvăm, în special o politică pentru revenirea imigranţilor în ţările de origine. Imigranţii ar trebui să fie plasaţi în vecinătatea zonelor de criză de unde vor să plece, nu în Europa. Solidaritatea nu înseamnă să aduci imigranţi, în baza unor cote, în statele membre UE, împotriva voinţei populaţiei. În schimb, graniţele externe ale Uniunii Europene trebuie să fie protejate", a spus Kickl.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.