Unde plănuieşte Primăria să oprească circulaţia maşinilor pentru plimbări şi cumpărături

Postat la 07 septembrie 2012 25 afişări

Primăria Municipiului Bucureşti va transforma începând cu anul viitor porţiunea Bulevardului Unirii care uneşte Piaţa Unirii de Piaţa Constituţiei într-o zonă pietonală, spaţiul urmând a fi reamenajat.

Dacă proiectul va fi finalizat, închiderea traficului în zonă ar da naştere unei noi artere comerciale în Capitală, similară cu Calea Victoriei, bulevardul Magheru sau calea Dorobanţi. Mişcarea ar crea astfel o arteră comercială în Bucureşti similară cu cele din marile capitale europene precum Roma (via Condotti, via del Corso), Zürich (Banhofstrasse) sau Barcelona (la Rambla). "În acest moment totul este în stadiu de proiect, de la anul poate fi pus în aplicare. Costurile pentru această transformare vor fi minime. Traficul auto va ocoli zona pe la parcul Izvor pentru că oricum circulaţia în zonă era greoaie", a declarat pentru ZF Doru Giugula, consilier în cadrul Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB). La sfârşitul lunii trecute autorităţile bucureştene au aprobat aşa-numitul Plan Integrat de Dezvoltare Urbană "Zona Centrală" (PIDU), în valoare de aproximativ 200 de milioane de euro, un program prin care întreaga zonă din centrul Capitalei ar urma să fie restructurată.

Mai multe pe zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
primarie,
masini,
plimbari,
cumparaturi,
bucuresti
/actualitate/unde-planuieste-primaria-sa-opreasca-circulatia-masinilor-pentru-plimbari-si-cumparaturi-10033444
10033444
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.