Unde călătoresc românii în decembrie

Autor: Ioana Matei Postat la 16 decembrie 2016 45 afişări

Unde călătoresc românii în decembrie

Luna decembrie este cea mai aglomerată lună din an pentru zborurile spre şi dinspre România, porivit statististicilor agenţiei de turism online Vola.ro. Încă din timpul verii românii îşi rezervă zborurile spre vacanţe în afară ţării sau din oraşele în care lucrează, spre Bucureşti. Creşterea numărului de bilete de avion cu data de călătorie în luna decembrie, faţă de restul anului, depăşeşte 40%; aproximativ 70% dintre biletele de avion pentru luna decembrie, sunt bilete de inbound, care au ca destinaţie finală Bucureştiul. 

Conform Vola.ro 45% dintre zborurile inbound pentru luna decembrie sunt rezervate în avans în septembrie sau octombrie, iar circa 30% sunt rezervate last-minute, la începutul lunii decembrie. 

 Decembrie este şi luna în care românii plătesc cele mai multe taxe de surplus de bagaj sau bagaje de cală suplimentare. 80% dintre biletele de avion vândute  pentru luna decembrie, includ cel puţin un bagaj de cală. În restul anului acest procent scade la aproximativ 40%.  

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.