Una dintre primele ţări lovite de coronavirus şi vizitate des de români anunţă primele măsuri de relaxare şi reia turismul intern

Autor: Ioana Matei Postat la 30 aprilie 2020 284 afişări

Una dintre primele ţări lovite de coronavirus şi vizitate des de români anunţă primele măsuri de relaxare şi reia turismul intern

După aproape două luni de carantină şi măsuri severe impuse pentru a preveni răspândirea coronavirusului, Israel anunţă primele măsuri de relaxare în ceea ce priveşte deplasarea cetăţenilor în interiorul ţării şi activităţile economice, potrivit unui comunicat de presă trimis de reprezentanţii organizaţiilor de promovare turistică ale Israelului. Printre altele, a fost anunţată şi reluarea turismului intern începând cu data de 3 mai, urmând ca alte restricţii ce îi privesc pe turiştii străini să fie relaxate treptat, în funcţie de evoluţia răspândirii virusului.

Relaxarea măsurilor severe instaurate ca măsură de prevenţie împotriva COVID-19, apare pe fondul unor cifre încurajatoare cu privire la modul în care statul Israel a reuşit să ţină sub control pandemia. În prezent, statisticile cu privire la numărul de decese ca urmare a coronavirusului înregistrate în Israel arată că în această ţară rata mortalităţii este printre cele mai mici la nivel mondial – 25 morţi la 1 milion de persoane, în total 219 decese şi 15,870 cazuri confirmate, dintre care mai mult de jumătate sunt deja vindecaţi, iar cazurile grave reprezintă 2% din total. În ultimele 2 săptămâni, numărul de persoane vindecate îl depăşeşte considerabil pe cel de noi infecţii.  

Dat fiind că turismul este o componentă importantă atât pentru economia Israelului, cât şi pentru starea de bine a cetăţenilor acestei ţări, oficialităţile au decis să repornească treptat şi acest sector. Se vor deschide mai întâi unităţile de cazare în regim Bed&Breakfast şi aşa-numitele “Zimmer”, un tip de cazare specific zonei rurale israeliene, o idee mai mici ca şi dimensiuni decât B&B, dar de multe ori mai luxoase şi care conferă mai multă intimitate şi confort turiştilor. Multe dintre aceste unităţi de cazare aparte denumite Zimmers (sunt peste 1,500 în întreaga ţară) se află în zona Deşertului Negev şi Mării Galileei.

Ulterior se va relua activitatea şi în hotelurile cu un număr restrâns de camere. Premierul Israelului, Benjamin Netanyahu, a ţinut să menţioneze însă, că dacă va creşte numărul de infectări, măsurile stricte de izolare vor fi reimplementate.

Se vor redeschide totodată şi restaurantele şi cafenelele din Israel, însă nu se va putea încă sta la mese pentru a savura produsele comandate, ci acestea se vor lua la pachet pentru siguranţa tuturor părţilor implicate. Mare parte dintre aceste unităţi de alimentaţie publică au funcţionat de la debutul pandemiei în regim de livrare la domiciliu, rămânând aproape de clienţii lor.

Ministrul Turismului din Israel, Yariv Levin, a declarat imediat după anunţul oficial făcut de premier că vede cu ochi buni această măsură din domeniul turismului şi că astfel mii de persoane care activează în industrie pot întrezări mult mai uşor luminiţa de la capătul tunelului, după aproape 8 săptămâni de incertitudini. Este un prim pas şi ne dorim să facem totul cât se poate de prudent.”

„În zilele ce urmează va fi anunţată public o întreagă listă de măsuri stricte de igienă şi prevenţie în ceea ce priveşte unităţile de cazare ce se redeschid în Israel. Aceasta a fost elaborată împreună cu Ministerul Sănătăţii şi cu sprijinul a numeroşi experţi atât din turism, cât şi din domeniul virusologiei. Momentan, vă pot spune sigur că zonele de SPA (saune, jacuzzi, piscine etc.), precum şi spaţiile deschise, comune din incintele ce vor redeveni funcţionale începând cu 3 mai, rămân închise încă o perioadă. Ţinem cont de toate măsurile de prevenţie şi igienă venite de la specialişti şi vom supraveghea alături de părţile responsabile respectarea strictă a acestora” a declarat Ksenia Kobyakov, Director pentru dezvoltarea de noi piete, in cadrul Ministerului Turismului din Israel.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
masuri,
turism,
relaxare,
anunt,
reluare,
lovire,
romani

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.