Una dintre cele mai mari ţări europene interzice petrecerile publice şi artificiile de Revelion. Premier: Oamenii ar trebui să se testeze, chiar dacă sunt vaccinaţi

Postat la 18 decembrie 2021 325 afişări

Una dintre cele mai mari ţări europene interzice petrecerile publice şi artificiile de Revelion. Premier: Oamenii ar trebui să se testeze, chiar dacă sunt vaccinaţi

Franţa va interzice petrecerile publice şi focurile de artificii, în noaptea de Revelion. Prim-ministrul Jean Castex a recomandat ca oamenii – chiar dacă sunt vaccinaţi – să se testeze înainte de a participa la petrecerile de sfârşit de an.

Pentru a creşte rata de vaccinare din Franţa, guvernul va înainta un proiect de lege la începutul anului viitor prin care va propune schimbarea permisului de sănătate cu permisul de vaccinare. Astfel, doar persoanele care au primit serul anti-COVID-19 vor putea intra în restaurante şi vor putea călători cu mijloace de transport în comun pe distanţe lungi, conform Reuters.

Conform regulilor actuale, un test negativ recent poate servi drept permis de sănătate chiar şi fără vaccinare.

„Nu putem permite ca refuzul câtorva francezi de a se vaccina să afecteze viaţa întregii ţări”, a spus Castex, într-un discurs televizat.

Castex a spus că răspândirea rapidă a variantei Omicron a stat şi în spatele restricţiilor impuse pentru călătoriile din Marea Britanie în Franţa, începând de sâmbătă.

Castex a spus că, în timp ce al cincilea val de COVID-19 din Franţa – generat de varianta Delta – a fost aproape de apogeul său, ţara a înregistrat deja câteva sute de cazuri de infectare cu Omicron şi că autorităţile sanitare se aşteaptă ca aceasta să se răspândească rapid şi să devină dominantă, la începutul anului viitor.

Cititi mai multe pe www. gandul.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
artificii,
crestere,
europene

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.