Una dintre cele mai mari bănci din Europa mai dă afară alte sute de oameni

Autor: Florin Casota Postat la 20 februarie 2018 1096 afişări

Una dintre cele mai mari bănci din Europa mai dă afară alte sute de oameni

Deutsche bank concediază aproape 500 de oameni înainte de perioada de acordare de bonusuri pentru 2017, a declarat o persoană familiară cu situaţia pentru Financial Times.

Potrivit sursei, câţiva manageri seniori au început deja să-şi facă bagajele. În ultimele două săptămâni, Deutsche Bank a desfiinţat o serie de poziţii mid-level şi senior în cadrul braţului de investiţii, după ce a concediat oameni în locaţii din Londra şi Statele Unite. Printre oamenii care au părăsit compania se numără Marc Benton, care se ocupa de investiţiile din sectorul energetic din Europa şi Evans Haji-Touma, responsabilă cu fondurile suverane.

Conform estimărilor, între 250 şi 500 de persoane îşi vor pierde slujbele.

Deutsche Bank oferă bonusuri pentru anul precedent pe 16 martie, mult mai târziu decât alte bănci, şi angajaţii care vor fi daţi afară nu vor fi eligibil pentru primirea acelor bonusuri.

Banca a refuzat să dea un răspuns la solicitarea FT, iar sursa respectivă spune că persoanele vizate nu fac parte dintr-un anumit departament şi că aceste concedieri nu sunt legate de performanţa companiei, ci de "fac parte din planul de reducere al cheltuielilor". Deutsche bank a concediat în jur de 3500 de persoane din 2015 până acum, în speranţa de a economisi 3,8 miliarde de dolari 

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.