Un vicepreşedinte PNL îi cere lui Ciucă să-l demită pe Tanczos Barna din funcţia de ministru

Autor: Gabriel Pecheanu Postat la 10 mai 2022 45 afişări

Vicepreşedintele PNL Adrian Cozma îi cere premierului Nicolae Ciucă, liderul liberalilor, să îl demită pe Tanczos Barna din funcţia de ministru: „Este incalificabil gestul de ieri şi măsurile pe care trebuie să le luăm trebuie să fie ferme şi imediate”.

Un vicepreşedinte PNL îi cere lui Ciucă să-l demită pe Tanczos Barna din funcţia de ministru

„Inadmisibil! Am rămas consternat şi sunt revoltat de ceea ce s-a întâmplat în Slovenia la Campionatul Mondial de Hochei. România a fost umilită şi de jucătorii care au cântat imnul Ţinutului Secuiesc şi de ministrul Tanczos Barna, care s-a pus la peluza galeriei Ungariei, şi a girat acest comportament nedemn şi care nu e o întâmplare. Ne aducem aminte de un alt episod, când acelaşi Tanczos Barna a refuzat să interzică imnul secuiesc la meciurile de hochei pe vremea când era preşedinte al Federaţiei şi care a spus: <Vom cânta şi de acum înainte>”, scrie pe Facebook Adrian Cozma.

El afirmă că este „incalificabil gestul de luni şi măsurile pe care trebuie să le luăm trebuie să fie ferme şi imediate”.

„Cer premierului demiterea ministrului Tanczos Barna din funcţia de ministru. Simbolurile ţării sunt sfinte pentru orice român de orice etnie. Cine nu respectă simbolurile ţării, nu poate face parte din Guvernul României”, conchide Cozma.

Potrivit informaţiilor apărute public, hocheiştii români şi cei maghiari au cântat împreună imnul Ţinutului Secuiesc, la capătul unui meci care s-a desfăşurat la Campionatul Mondial (încheiat cu scorul de 4-2 pentru Ungaria).

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
cozma,
incident,
hochei

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.