Un veteran rus al celui de-Al Doilea Razboi Mondial ii cere lui Obama sa-i acorde azil

Postat la 06 mai 2011 13 afişări

Un fost combatant rus in varsta de 83 de ani, care a participat in 1945 la eliberarea soldatilor americani prizonieri ai japonezilor, i-a cerut presedintelui Barack Obama sa il primeasca in Statele Unite, din cauza situatiei sale "disperate" in Rusia de astazi.

"Domnule presedinte, sunt nevoit sa ma adresez dumneavoastra din cauza situatiei mele disperate in Rusia de astazi", scrie Anton Karavanet, "cetatean rus, veteran al Marelui razboi patriotic, invalid de gradul doi", intr-o scrisoare datata 28 aprilie, obtinuta de AFP. In august 1945, "aveam 18 ani, participam la lupte impotriva Japoniei imperialiste pe teritoriul chinez. A 262-a divizie a Armatei a 39-a, in care eram simplu soldat, a eliberat militari americani luati prizonieri de agresorul japonez", aminteste el. "Armata americana ne-a propus in semn de recunostinta sa venim in Statele Unite pentru a ne reface viata acolo. Nu puteam accepta aceasta propunere pentru ca ne era teama pentru apropiatii nostri, care ar fi fost imediat eliminati de regimul stalinist", continua Karavanet.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
sua,
obama,
azil,
rus,
veteran
/actualitate/un-veteran-rus-al-celui-de-al-doilea-razboi-mondial-ii-cere-lui-obama-sa-i-acorde-azil-8240426
8240426
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.