Un think-tank controlat de Putin a influenţat alegerile din SUA în favoarea lui Trump

Postat la 20 aprilie 2017 123 afişări

Un grup de reflecţie guvernamental rus, controlat de Vladimir Putin, preşedintele Rusiei, a dezvoltat un plan pentru a influenţa alegerile prezidenţiale din 2016 în favoarea lui Donald Trump şi pentru a submina încrederea alegătorilor în sistemul electoral american, potrivit unor oficial americani.

Un think-tank controlat de Putin a influenţat alegerile din SUA în favoarea lui Trump

Foşti şi actuali oficiali americani, citaţi de Reuters, au descris agenţiei de ştiri două documente confidenţiale ale grupului de reflecţie, furnizând astfel cadrul şi raţionamentul pentru ceea ce agenţiile de informaţii au concluzionat ca fiind un efort intensiv al Rusiei de a influenţa alegerile electorale din 8 noiembrie, 2016.

Oficiali ai serviciilor de informaţii ale SUA au obţinut documentele, care au fost pregătite de Institutul rus pentru Studii Strategice, cu sediul în Moscova, după alegerile prezidenţiale americane. Institutul este condus de foşti oficiali ruşi ai serviciilor de informaţii, numiţi în funcţie de biroul lui Putin.

Citeşte continuarea pe www.gandul.info

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.