Un tânăr din Oradea a lansat PRIMA PLATFORMĂ din România de tranzacţionare Bitcoin. Cum pot fi folosite monedele virtuale care nu sunt controlate de nicio autoritate

Postat la 08 ianuarie 2014 94 afişări

Un tânăr din Oradea a anunţat, miercuri, că a lansat prima plaformă de tranzaţionare a monedei virtuale Bitcoin din România, despre care susţine că este o investiţie de viitor şi îşi doreşte ca în acest an să ajungă şi "la nivelul străzii".

Un tânăr din Oradea a lansat PRIMA PLATFORMĂ din România de tranzacţionare Bitcoin. Cum pot fi folosite monedele virtuale care nu sunt controlate de nicio autoritate

 Proprietarul platformei este Horea Vuşcan, vicepreşedinte al Partidului Verde şi antreprenor. El a afirmat că la finalul anului trecut a testat şi utilizat platforma.

"Bitcoin este o monedă privată care a apărut în 2009. Are multe facilităţi, căci se transmite direct între oameni, fără intermediari care să impună costuri de tranzacţionare. Bitcoin este într-o piaţă liberă, necontrolată de niciun stat, preţul ei fiind dictat de cerere şi ofertă", a spus Vuşcan într-o conferinţă de presă online.

El a arătat că în urma creării unui cont personal utilizatorii platformei pot face tranzacţii şi transferuri din lei în bitcoin şi invers, o unitate de bitcoin având o valoare de circa 2.400 lei, şi a spus că până anul viitor nu va impune niciun fel de comisioane de tranzacţionare.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/un-tanar-din-oradea-a-lansat-prima-platforma-din-romania-de-tranzactionare-bitcoin-cum-pot-fi-folosite-monedele-virtuale-care-nu-sunt-controlate-de-nicio-autoritate-11870160
11870160
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.