Un strateg de top din cea mai mare bancă americană JP Morgan crede că pieţele de acţiuni vor creşte rapid

Autor: Alex Ciutacu Postat la 04 aprilie 2019 118 afişări

Un strateg de top din cea mai mare bancă americană JP Morgan crede că pieţele de acţiuni vor creşte rapid

Marko Kolanovic, un guru al pieţelor de capital şi strateg de top în cadrul băncii americane JP Morgan, crede că pieţele de acţiuni se îndreaptă spre noi culmi, potrivit CNBC.

El chiar a spus că este posibil ca indicele bursier S&P 500 să îşi atingă ţinta de 3.000 de puncte până la finalul lunii mai, deşi aceasta este ţinta pentru finalul anului. În prezent, joi la ora 13.30, indicele bursieri S&P 500 care conţine cele mai mari companii americane, se situează la 2.873,4 puncte.

Cu toate acestea, pentru ca predicţia lui Kolanovic să se realizeze, conjuncturi precum conflictul comercial SUA-China sau Brexitul trebuie să nu se finalizeze „prea brusc”.

„Dacă sezonul raportărilor nu va fi un dezastru, cred că pieţele vor creşte şi am putea vedea ţinta de preţ de la finalul anului atinsă mai devreme, poate chiar în mai sau iunie”, a declarat Kolanovic.

Kolanovic, a cărui predicţii au mai influenţat preţurile şi în trecut, a lansat şi o „scuză” publică, după ce predicţiile sale pentru finalul lui 2018 nu s-au concretizat.

Decembrie 2018 s-a dovedit a fi cea mai proastă zi pentru bursa americană de după Marea Recesiune, toţi indicii bursieri majori înregistrând scăderi de cel puţin 8,7% în luna respectivă.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
piata,
actiuni,
crestere,
jpmorgan,
top

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.