Un român, cel mai tânăr mare maestru internaţional din lume la şah

Postat la 07 iulie 2016 696 afişări

Jucătorul român de şah Bogdan Daniel Deac a devenit, la 14 ani, 7 luni şi 27 de zile, cel mai tânăr mare maestru internaţional din lume, informează site-ul chessgames.com.

Un român, cel mai tânăr mare maestru internaţional din lume la şah

Bogdan Daniel Deac (foto), din Râmnicu Vâlcea, a obţinut a treia normă în cadrul Festivalul internaţional de şah de la Zalakaros (Ungaria). La această competiţie, aflată la ediţia cu numărul 35, Bogdan Deac a reuşit să obţină 6 puncte într-un turneu puternic unde media Elo a fost de 2.406 puncte.

Competiţia a fost câştigată de marele maestru sârb Ivan Ivanisevic. Pe locul doi s-a clasat Levente Vajda, reprezentantul României.

Primele două norme au fost obţinute de Bogdan Deac la Zalakaros, în 2015, şi Graz Open, în Austria, în februarie 2016.

În palmaresul lui Bogdan Deac mai figurează şi titlul de cel mai tânăr maestru internaţional din lume, câştigat în 2014, la vârsta de 12 ani 10 luni şi 15 zile.

Bogdan Deac are dublă legitimare la Clubul Sportiv Universitar Ploieşti şi la Şah Club Râmnicu Vâlcea.

Familia a precizat pentru Agerpres că acum Bogdan se pregăteşte pentru participarea cu echipa naţională de seniori a României la cea mai importantă competiţie din şah Olimpiada, găzduită de Baku (Azerbaidjan), în perioada 1-14 septembrie 2016.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
maestru,
international,
tanar,
roman,
sah,
site,
competitie
/actualitate/un-roman-cel-mai-tanar-mare-maestru-international-din-lume-la-sah-15520170
15520170
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.