Un retailer online de mobilă şi decoraţiuni, vânzări cu 60% mai mari în aprilie 2020 faţă de aceeaşi lună din anul precedent

Autor: Andra Stroe Postat la 13 mai 2020 293 afişări

Un retailer online de mobilă şi decoraţiuni, vânzări cu 60% mai mari în aprilie 2020 faţă de aceeaşi lună din anul precedent

Magazinul online SomProduct a înregistrat o creştere de 60% a vânzărilor de mobilă şi accesorii în luna aprilie 2020, comparativ cu aprilie 2019. Vârful vânzărilor din luna aprilie a acestui an a fost înregistrat în a doua parte a lunii aprilie. În această perioadă, cele mai vândute articole au fost saltelele, paturile, canapelele, seturile de mese şi scaune, dar şi categoria de accesorii pentru bucătărie, baie sau dormitor a înregistrat o creştere semnificativă. Valoarea medie a comenzii a fost de 1.000 de lei (dublu faţă de media categoriei de mobilă online conform cifrelor GPeC şi ARMO pentru piaţa de e-commerce din România).

„Odată cu închiderea magazinelor fizice, o bună parte dintre clienţii fideli ai brandului SomProduct au migrat către magazinul online, dar am avut surpriza plăcută să descoperim şi un număr semnificativ de clienţi noi, unii dintre ei fiind cei care ne cunoşteau din magazinele noastre fizice”, spune Sergiu Cadar, CEO SomProduct.

Comparativ cu aceeaşi perioadă a anului 2019, vânzările SomProduct au crescut cu aproximativ 60%, iar categoriile pe care s-au înregistrat cele mai mari creşteri au fost decoraţiunile, canapelele, saltelele şi paturile.

„Estimările specialiştilor în retail şi e-commerce spun că piaţa de home & deco va creşte în acest an. Dat fiind că publicul va petrece mai mult timp la domiciliu, apetenţa acestuia pentru redecorare şi pentru înlocuirea unor piese de mobilier va fi în creştere. În plus, categoria de e-commerce home & deco se află la început, fiind una dintre verticalele cu potenţial, dar având o rată de sub 10% din totalul pieţei de e-commerce conform cifrelor raportate de GPeC şi ARMO. Ca urmare, probabil că magazinele online de mobilă şi decoraţiuni cunosc şi vor cunoaşte în acest moment o reală oportunitate de a crea noi obiceiuri în rândul publicului. Publicul ar putea acum învăţa că online poate dispune de o varietate mult mai mare de piese de mobilă sau decoraţiuni, de o paletă mult mai largă de dimensiuni, modele, culori sau materiale’' continuă Sergiu Cadar.

Prin urmare, din totalul achiziţiilor realizate pe SomProduct.ro în luna aprilie, peste 30% au fost făcute de clienţi noi pentru magazinul online. Aceştia fac parte dintr-o categorie de public care, până acum, obişnuia să efectueze achiziţii în magazinele fizice ale SomProduct sau ale altor branduri din mall-uri sau magazine fizice. Acest lucru denotă faptul că până la finele anului în curs o mare parte dintre tranzacţiile din zona de mobilă şi decoraţiuni online vor migra către mediul digital, comportamentul consumatorului român fiind schimbat după această pandemie: numărul tranzacţiilor achitate cu cardul fiind triplat.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
crestere,
mobila,
vanzari

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.